Blog & Novosti

Razmišljamo kritički i želimo da čujemo i tvoje mišljenje.

DEVelop your networking skills


While conferences are often remembered for being a lot of fun or for the intense and lively debates, these types of events truly are a networking opportunity from head to toe. The lasting impacts of attending a conference is meeting people from your industry, exchanging ideas and, ultimately, connecting with the right individuals to help you take the next step in your career. However, some people are unsure how to approach networking (in general) and at conferences (in particular).
17.septembar 2019. / heapcon  / 6min /  Pročitaj više

Kako najbolje iskoristiti konferenciju u 8 koraka


Pre nego što započnemo druženje na ovogodišnjem Heapconu, nije zgoreg da se podsetimo nekih smernica kako bi posetioci konferencije mogli da iskoriste potencijal ovakvog događaja u potpunosti.

5.septembar 2019. / heapcon  / 5min /  Pročitaj više

Šta je unconference


Zamišljeno kao svojevrsna uvertira za Heapcon 2019, unconference skup će se održati 25. septembra u press centru Kombank dvorane dan pred glavni događaj.

Kako bismo one manje upućene upoznali sa konceptom unconference-a, pripremili smo kratak vodič kroz ovaj format konferencije čiji je akcenat na samim učesnicima.

30.avgust 2019. / heapcon  / 3min /  Pročitaj više

Dobar SWAG daleko se čuje


Uh, još jedna stres-loptica, reče svaki posetilac svake konferencije ikada. Za razliku od poklonjenog konja, poklonima koje dobijaju učesnici konferencije se i te kako gleda u zube. Jer takvi pokloni su možda najmanje – pokloni. Onu su pre medium koji govori mnogo o firmi koja ih poklanja. Zato ih treba pažljivo birati. To ne znači da svaki SWAG mora da bude apsolutno upotrebljiv godinama kasnije. Naravno da ne; tako nešto nije ni moguće.
25.juli 2019. / heapcon  / 2min /  Pročitaj više

OpenData inicijativa


Posle nekoliko meseci od kada smo pokrenuli OpenData inicijativu, imamo šta da podelimo. Prvi korak u našem planu je uključivao dva cilja - validaciju postojećeg skupa resursa, i pružanje nezavisnog mesta gde bi se objavljivali otvoreni podaci. Validacija je važna ne samo da bi ukazali koji resursi postoje (te mogu da se koriste), već i da ukaže na kvalitet podataka. Naime, nisu svi podaci otvoreni samo ako se mogu preuzeti. Naš validator procenjuje licence, format, mašinsku čitljivost resursa; i formira konačnu ocenu “zdravlja” resursa.
5.jun 2019. / ivana  / 2min /  Pročitaj više