Mozzartovi programeri na najboljim svetskim IT konferencijama

4 min read

Lider u priređivanju igara na sreću zaposlene šalje na usavršavanje u Atlantu, London, Lisabon…

Sve brži tehnološki razvoj uticao je na celokupno poslovanje kompanija jer nalaže primenu novina u rešavanju svakodnevnih izazova u programiranju. Mozzartov IT je oduvek išao u korak sa najnovijim dešavanjima u svetu tehnologija, pa je usavršavanje koje je svakodnevno dostupno svim zaposlenima, u slučaju programera planirano u skladu sa njihovim karijernim putevima. Mozzart ulaže u svoje zaposlene, svestan da se kroz rast njihovih znanja i veština razvijaju svi – i oni kao pojedinci i cela kompanija, ali i sam biznis.


Devoxx London, Devoxx Poland, ERP susreti, programerska konferencija u Hamburgu, Heapcon, DevBcn, WEB Samit u Lisabonu, DevNexus u Atlanti, DefCon u Vegasu, samo su neki od internacionalnih IT skupova na kojima su Mozzartovi programeri imali, ili će tek imati, priliku da sa svojim kolegama razmene iskustva iz oblasti razvoja softvera, agilnog poslovanja, robotike, IT bezbednosti i mnogih drugih.


Zašto su ovakve konferencije odličan način za praćenje trendova u IT industriji, ali i umrežavanje sa drugim profesionalcima iz te oblasti, objasnili su Mozzartova programerka Data Integration tima Bojana
Boljević
, senior programer Betting tima Milan Purić i programer Mozzart portala Stefan Jelinović, koji su se nedavno vratili sa nekih od najznačajnijih IT skupova širom sveta.


Na najstarijoj i najznačajnijoj konferenciji Java programera u Atlanti, Milan je sa kolegama iz Mozzarta imao priliku da se kroz predavanja i radionice 160 predavača upozna sa najnovijim rešenjima primarno iz oblasti razvoja softvera. Teme konferencije bile su i agilnost, računarstvo u oblaku, AI…

„Konferencije pružaju priliku za upoznavanje sa standardom tehnologija koje se aktivno koriste u kompanijama na globalnom nivou, kao i sa budućim trendovima. Istovremeno, to je jedan od načina da naš pristup prilikom usvajanja novih tehnologija uporedimo sa konkretnim primerima iz prakse nekih od najpoznatijih brendova u IT svetu. Ove godine smo se odlučili za konferenciju u Americi. Imali smo priliku da prisustvujemo korisnim i jasno koncipiranim predavanjima na kojima su pokazni primeri bili bitan faktor prilikom generisanja novih ideja i implementacije celokupnih rešenja koje smo interno razvili u periodu iza nas“, objašnjava Milan. On dodaje da je jedan od benefita posećivanja konferencija i upoznavanje inženjera iz različitih delova sveta, jer je vrlo korisno razmenjivati iskustva sa stručnjacima iz različitih industrija, koji se u radu susreću sa sličnim izazovima.

Istog mišljenja je i Stefan, jedan od Mozzartovih predstavnika na najvećoj svetskoj tehnološkoj konferenciji WEB Samit, koju je prošlog novembra u Lisabonu posetilo više od 70.000 ljudi. Posetioci iz 153 zemlje, više od 2.600 startapa koji su izlagali na 15 bina, 800 govornika i sve to u prostoru veće površine od 1.000 teniskih terena – ove impozantne brojke najbolje opisuju trodnevni događaj za stručnjake i kompanije koji redefinišu tehnološku industriju. Stefan ističe da mu je to bila idealna prilika
da se upozna sa najnovijim tehnologijama i trendovima u IT industriji.


„Stekao sam dublje razumevanje napredovanja razvoja veštačke inteligencije i mašinskog učenja, kao i najnovijih strategija u digitalnom marketingu i finansiranju startapa. Predavanja su obuhvatala trenutne trendove, inovacije i etičke izazove u različitim industrijama. Posebno me je inspirisala mogućnost primene gejmifikacije za poboljšanje korisničkog iskustva na portalima poput Mozzart Sporta, koja koristi veštačku inteligenciju i digitalni marketing za optimizaciju sadržaja i ciljanih kampanja“, govori Stefan, koji ovakvo iskustvo preporučuje svim kolegama zbog jedinstvene prilike za učenje, umrežavanje i profesionalni rast.

Bojana Boljević je sa svojim timom posetila tehnološku konferenciju Devoxx London koja iz godine u godinu okuplja sve više developera iz svih delova sveta. Ističe da su sva izlaganja bila izuzetno informativna i zanimljiva.


„Kako kreirati inkluzivniji web, kako postati tehnološki lider, važnost integracije bezbednosnih mera tokom razvoja softvera, samo su neke od zanimljivih tema koje su doprinele mom znanju i dodatno me zainteresovale za neke IT oblasti“, ističe Bojana.


PRILIKE ZA PROFESIONALNI, ALI I LIČNI RAZVOJ


Za sve njih je, kako kažu, prisustvo konferencijama širom sveta bilo izuzetno značajno i na ličnom planu.


„Konferencija u Londonu je bila i sjajna prilika za nova poznanstva. Vreme nakon predavanja smo iskoristili za obilazak Londona. Sjajno društvo, grad posebne energije, kulturna raznolikost i bogata istorija su učinili moj boravak nezaboravnim. Drago mi je da je naša kompanija prepoznala značaj
ovakvih događaja koji su bitni kako za sticanje novih znanja, tako i za razvijanje timskog duha. Stekli smo nova znanja i lepe uspomene. Dok sumiramo bezbrojne utiske iz Londona, sa entuzijazmom planiramo
odlazak na neku narednu konferenciju“
, poručuje Bojana.


Milan dodaje da ovakva putovanja zbližavaju ljude koji rade zajedno, jačaju timski duh i poboljšavaju komunikaciju, što je u svetu brzih promena jednako važno kao i sticanje novih znanja.


„Obilazak Atlante, Vašingtona i Njujorka, druženje sa kolegama i snalaženje u nekom novom okruženju formirali su nezaboravno iskustvo. Veliki izazov za nas bilo je preći što više kilometara u malom broju dana, kako bismo videli što više sadržaja“.

Podelite na platformi po izboru!

Ostalo:

Zašto je mala-velika konferencija bolja od veliko-velike?

Zašto je mala-velika konferencija bolja od veliko-velike?

Konferencije su ključna mesta za učenje, razmenu znanja i umrežavanje. I do…

Pročitaj
Prva domaća kompanija sa prestižnim priznanjem – MOZZART dobitnik „TOP EMPLOYER” certifikata

Prva domaća kompanija sa prestižnim priznanjem – MOZZART dobitnik „TOP EMPLOYER” certifikata

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću proglašen za top poslodavca…

Pročitaj
Šta je to što radi Bosch IT u Srbiji?

Šta je to što radi Bosch IT u Srbiji?

O autoru Naša priča počinje varnicom – varnicom prvog uređaja sa magnetnim…

Pročitaj
Heapcon 2023 oktriva prvi set govornika

Heapcon 2023 oktriva prvi set govornika

Heapcon, internacionalna konferencija koja se već duže vreme smatra jednom…

Pročitaj
Pročitaj sve