Ko su predavači Heapcon 2022 konferencije?

3 min read

Konačno je došlo vreme da objavimo prve potvrđene predavače Heapcon konferencije! Veoma smo uzbuđeni što ćemo imati čast da ugostimo stručnjake iz celog sveta koji će sa publikom podeliti svoje inovativne ideje i iskustvo u poljima kojima se bave.

Kako Google razvija svoje proizvode i koja je opasnost njihove međusobne zavisnosti, šta je sledeći korak u razvoju AI tehnologija iz ugla svetskog marketing eksperta, kako kognitivna nauka i psihologija mogu da doprinesu efikasnijem dizajnu korisničkog iskustva, i još toliko toga publika će imati priliku da čuje na ovogodišnjoj Heapcon konferenciji.

Heapcon će ove godine na dva stejdža u Madlenianumu ugostiti stručnjake poput:

Mete Atamel, Google. Mete je Developer Advocate u kompaniji Google, gde pomaže programerima u radu sa Google Cloud-om. Kao dugogodišnji Java i C# programer, Mete voli da poredi ova dva ekosistema. Pre Google-a radio je u kompanijama Majkrosoft, Skype, Adobe, EMC i Nokija, razvijajući aplikacije i usluge raznih web, mobilnih i cloud platformi. Rođen je na Kipru, a trenutno živi Londonskoj opštini Grinič, nedaleko od nultog meridijana.

Alison B Lowndes. NVIDIA.Tokom 2015. godine Alison je bila na poziciji Deep Learning Solutions Architect, a sada je odgovorna za primenjenu veštačku inteligenciju, kako na Zemlji, tako i u kosmosu.  Kao zreli diplomac u oblasti AI, Alison kombinuje tehničku informatiku, astrofiziku i četvrt veka iskustva u projektnom menadžmentu, preduzetničkim aktivnostima i internetu. Njeno znanje i iskustvo ima širok spektar primene, od planetarne odbrane sa NASA-om, ESA-om i UN-om, do saveta koje daje vladi kako iskoristiti AI za ekonomski rast, nacionalnu bezbednost i klimatske akcije, koristeći NVIDIA- jinu GPU platformu. 

Dale Lane, IBM. Dejl je programer u IBM kompaniji. Nekoliko godina proveo je kao programer u IBM Watson kompaniji, radeći na razvoju nekoliko Watson-ovih cloud usluga. Autor je knjige “Machine Learning for Kids“, i kreator sajta MachineLearningForKids.co.uk koji koriste deca širom sveta za učenje veštačke inteligencije, stvarajući i igrajući se sa modelima mašinskog učenja koje sami naprave. 

Christopher S. Penn. Trust Insights. Kristofer Pen je master analitike, digitalnog marketinga, marketinške tehnologije, nauke o podacima i mašinskog učenja. Priznati thought leader, autor bestselera i poznati glavni predavač širom sveta, oblikovao je pet ključnih oblasti u marketinškoj industriji: usvajanje Google Analitike, marketing zasnovan na podacima i PR, moderni email marketing, nauka o podacima i veštačka inteligencija/mašinsko učenje u marketingu. Kao suosnivač i glavni naučnik za podatke kompanije Trust Insights, Kris je odgovoran za kreiranje proizvoda i usluga, kreiranje i održavanje svih kodova i intelektualne svojine, za tehnologiju i marketinšku strategiju, svest o brendu, i istraživanje i razvoj.

Pored njih, imaćeš priliku da čuješ i predavače: Aviad Hahami, Dejan Bosanac, Maciek Próchniak, Nicolas Fränkel, Rafał Legiędź, Sara Pellegrini & Milan Savic, Sendil Kumar Nellaiyapen, Sohan Maheshwar, Ties van de Ven, Viktor Farcic, Yagmur Simsek

Kompletna lista predavača biće objavljena u narednim mesecima na sajtu.

Heapcon konferencija je za softverske inženjere, ali kako se trudimo da se predavanja ne odnose samo na programske jezike, njenu vrednost mogu prepoznati i tech biznisi, kao i svi ljubitelji informacionih tehnologija željni zanimljivih priča i iskustava stručnjaka iz celog sveta. 

Sa objavom prvih predavača, i to kakvih predavača! u prodaju su puštene Early Bird karte koje možeš da kupiš sa 15% popusta u odnosu na regularne. Broj EB karata je ograničen, zato rezerviši svoju na vreme putem linka.

Sve detalje koji se tiču Heapcon konferencije redovno objavljujemo na Heapcon društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn). Tamo ćeš moći da saznaš više detalja o predavačima i njihovim predavanjima, kao i o statusu karata. 

Podelite na platformi po izboru!

Ostalo:

Zašto je mala-velika konferencija bolja od veliko-velike?

Zašto je mala-velika konferencija bolja od veliko-velike?

Konferencije su ključna mesta za učenje, razmenu znanja i umrežavanje. I do…

Pročitaj
Heapcon 2023 oktriva prvi set govornika

Heapcon 2023 oktriva prvi set govornika

Heapcon, internacionalna konferencija koja se već duže vreme smatra jednom…

Pročitaj
Heapcon 2023: Vodeća u regionu tehnološka konferencija najavljuje svoj povratak

Heapcon 2023: Vodeća u regionu tehnološka konferencija najavljuje svoj povratak

Heapcon, internacionalna konferencija koja se duži niz godina smatra za jed…

Pročitaj
Bliži se Heapcon 2022 – agenda, online karte i ostale novosti

Bliži se Heapcon 2022 – agenda, online karte i ostale novosti

Bio je početak februara 2020. godine, i to veoma topao početak, a to znam p…

Pročitaj
Pročitaj sve