Neki novi Heapspace klinci kao predavači na DigiTalk konferenciji

2 min read

Vreme je da neki novi klinci stupe na konferencijsku scenu. 

Za nas u Heapspace-u, DigiTalk konferencija je prilika da naši juniori svojim iskustvom i znanjem daju doprinos zajednici “zaljubljenika u tehnologiju, inovacije i marketing”.

Heapspace-u kao organizaciji veoma je važno da mladima pruži mogućnost da se oprobaju u ulogama koje su im važne za profesionalni razvoj. Mladi su aktivni učesnici u donošenju važnih odluka koje se tiču same organizacije, te ona sve više odiše njihovom autentičnošću, kreativnošću i inicijativom. 

“Izazovi razvoja mladih u IT-ju i kako im se približiti” tema je o kojoj će pričati Filip Vujić i Aljoša Makević, Heapspace članovi. 

Nama dvojici, koji na neki način sada pravimo naše prve korake u IT industriji, ova tema je posebna bitna. Kroz organizovanje različitih događaja videli smo iz prve ruke koliki može da bude gap između toga kako IT student zamišlja da industrija izgleda i kako ona zapravo izgleda. Takođe smo videli na koji način IT firme mogu svojim uključivanjem da smanje tu razliku, potpomognu razvoj mladih i time im se približe. Upravo zato smo obradili ovu temu i iz prespektive mladih u IT-u i iz perspektive IT firmi u kontekstu trenutnog stanja na tržištu. – objasnili su Filip i Aljoša. 

Još kao studenti pronašli su svoje načine da budu aktivni u svetu IT-ja, što je veoma uticalo na njihov karijerni razvoj. 

Filip je jedan od organizatora nekadašnjeg “Belgrade Test Conference “ događaja, i volonter u Heapspace-u još od studentskih dana. Poslednje dve godine Filip je koordinator projekta Java Spejs Mitap u okviru kojeg organizuje događaje za početnike i juniore iz oblasti Java tehnologija i IT-a. 

Aljoša je junior web developer sa trogodišnjim frilens stažom. Tokom studija učestvovao je u organizaciji online i offline konferencija, a predavao je u okviru više različitih tech kurseva i konferencija. Aljoša je marketing koordinator u Heapspace-u. 

Predavanje može biti poučno početnicima u IT industriji, ali i korisno zaposlenima u HR sektoru koji žele da oslušnu potrebe mladih kako bi pronašli prikladan način da odgovore na njihove potrebe. 

Pored Filipa i Aljoše, na Digitalk konferenciji učestvovaće i Katarina Šonjić i Igor Spasić.

This site is registered on wpml.org as a development site.