Neki novi Heapspace klinci kao predavači na DigiTalk konferenciji

2 min read

Vreme je da neki novi klinci stupe na konferencijsku scenu. 

Za nas u Heapspace-u, DigiTalk konferencija je prilika da naši juniori svojim iskustvom i znanjem daju doprinos zajednici “zaljubljenika u tehnologiju, inovacije i marketing”.

Heapspace-u kao organizaciji veoma je važno da mladima pruži mogućnost da se oprobaju u ulogama koje su im važne za profesionalni razvoj. Mladi su aktivni učesnici u donošenju važnih odluka koje se tiču same organizacije, te ona sve više odiše njihovom autentičnošću, kreativnošću i inicijativom. 

“Izazovi razvoja mladih u IT-ju i kako im se približiti” tema je o kojoj će pričati Filip Vujić i Aljoša Makević, Heapspace članovi. 

Nama dvojici, koji na neki način sada pravimo naše prve korake u IT industriji, ova tema je posebna bitna. Kroz organizovanje različitih događaja videli smo iz prve ruke koliki može da bude gap između toga kako IT student zamišlja da industrija izgleda i kako ona zapravo izgleda. Takođe smo videli na koji način IT firme mogu svojim uključivanjem da smanje tu razliku, potpomognu razvoj mladih i time im se približe. Upravo zato smo obradili ovu temu i iz prespektive mladih u IT-u i iz perspektive IT firmi u kontekstu trenutnog stanja na tržištu. – objasnili su Filip i Aljoša. 

Još kao studenti pronašli su svoje načine da budu aktivni u svetu IT-ja, što je veoma uticalo na njihov karijerni razvoj. 

Filip je jedan od organizatora nekadašnjeg “Belgrade Test Conference “ događaja, i volonter u Heapspace-u još od studentskih dana. Poslednje dve godine Filip je koordinator projekta Java Spejs Mitap u okviru kojeg organizuje događaje za početnike i juniore iz oblasti Java tehnologija i IT-a. 

Aljoša je junior web developer sa trogodišnjim frilens stažom. Tokom studija učestvovao je u organizaciji online i offline konferencija, a predavao je u okviru više različitih tech kurseva i konferencija. Aljoša je marketing koordinator u Heapspace-u. 

Predavanje može biti poučno početnicima u IT industriji, ali i korisno zaposlenima u HR sektoru koji žele da oslušnu potrebe mladih kako bi pronašli prikladan način da odgovore na njihove potrebe. 

Pored Filipa i Aljoše, na Digitalk konferenciji učestvovaće i Katarina Šonjić i Igor Spasić.

Podelite na platformi po izboru!

Ostalo:

DigiTalk Konferencija: Preuzmi kontrolu i promeni pravila digitalne igre

DigiTalk Konferencija: Preuzmi kontrolu i promeni pravila digitalne igre

Digitalk Konferencija, pod sloganom „Promeni pravila, preuzmi kontrol…

Pročitaj
Heapcon ’22. u brojkama

Heapcon ’22. u brojkama

I bi Heapcon 2022. Nakon dvogodišnje pauze veliki Heapcon, dvodnevna konfer…

Pročitaj
Hajde da pričamo o ženama u IT industriji!

Hajde da pričamo o ženama u IT industriji!

Kako bi najavio temu o kojoj će pričati na svom TED govoru, Šon Ačor objašn…

Pročitaj
SparkMe konferencija objavljuje prvi talas govornika

SparkMe konferencija objavljuje prvi talas govornika

Stižu zanimljive vesti od SparkMe konferencije, jednu od najvećih poslovnih…

Pročitaj
Pročitaj sve