Endava pokreće EndaVan – seriju besplatnih predavanja širom Srbije. Prva stanica – Kragujevac

2 min read

U okviru karavana najavljena su predavanja i u Čačku, Novom Sadu i Beogradu.

Kako bi podstakla kulturu deljenja znanja u svim gradovima u kojima posluje i podržala lokalne IT zajednice, kompanija Endava pokreće EndaVan – putujući karavan znanja u okviru koga će biti održana serija besplatnih predavanja širom Srbije. Endavini stručnjaci iz Kragujevca, Čačka, Beograda i Novog Sada tokom narednih nekoliko meseci podeliće sa lokalnom publikom, ne samo tehnička znanja već i svoje iskustvo rada u IT industriiji. Prva stanica na tom putu je Kragujevac gde će se održati meetup na temu blockchain arhitekture.

Koji se tipovi blockchain-a najviše koriste danas i koje mesto blockchain zauzima u distributivnim sistemima? O ovim temama govoriće Kragujevčanin Slaviša Krstić, Senior Architect iz Endave na prvom meetup-u koji će biti održan 31. marta u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu sa početkom od 18 časova.

„Ovaj meetup će biti sjajna prilika da uvedemo sve zainteresovane u ovu „netradicionalnu“ tehnologiju, ali i da im otrkrijemo koji su to najpopularniji programski jezici za kreiranje smart contract-a, kako da ga implementiramo i verifikujemo i koje razvojne alate u razvoju blockchaina možemo koristiti. Cilj nam je da delimo znanje ne samo sa ekspertima, već i sa širom IT zajednicom, kako bi uvideli da blockchain nije samo tehnologija čiju primenu možete naći u kriptovalutama već i šire, kao i kolike potencijale ona donosi u raznim sferama društvenog, političkog i ekonomskog života“, rekao je Slaviša Krstić koji je specijalizovan u razvoju softverskih rešenja u oblastima fintech-a, zdravstva i igara.

Učešće na meetup-u je besplatno, ali je broj mesta u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu ograničen na 60, dok će biti omogućeno i praćenje onlajn. Zbog ograničenog broja mesta, neophodno je registrovati se za događaj klikom na LINK.

Posle Kragujevca, planirano je da EndaVan svakog meseca poseti drugi grad u Srbiji, a sadržaj će obuhvatiti set predavanja o različitim tehnologijama i alatima.

O kompaniji Endava:
Endava je vodeća tehnološka kompanija koja nudi IT usluge i pomaže svojim klijentima da prevaziđu
probleme kroz ubrzani digitalni razvoj i transformaciju. Koristeći agilni pristup u radu sa klijentima, Endava se efikasno integriše u njihove timove, generišući inovativne ideje i pružajući najbolja rešenja. Endava pomaže klijentima da postanu digitalizovane kompanije vođene iskustvom, kroz podršku u njihovom procesu od inicijalne ideje, preko razvoja i održavanja proizvoda, platformi i rešenja. Ostvaruje saradnju sa klijentima iz različitih industrija: plaćanja i finansijske usluge, telekomunikacije, maloprodaja, logistika i medicina.

Kompanija ima kancelarije u Severnoj Americi, Zapadnoj Evropi i Australiji, kao i razvojne centre u Srbiji, Rumuniji, Moldaviji, Bugrskoj, Makedoniji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini , Argentini, Urugvaju, Venecueli i Kolumbiji.

Podelite na platformi po izboru!

Ostalo:

Prva domaća kompanija sa prestižnim priznanjem – MOZZART dobitnik „TOP EMPLOYER” certifikata

Prva domaća kompanija sa prestižnim priznanjem – MOZZART dobitnik „TOP EMPLOYER” certifikata

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću proglašen za top poslodavca…

Pročitaj
Šta je to što radi Bosch IT u Srbiji?

Šta je to što radi Bosch IT u Srbiji?

O autoru Naša priča počinje varnicom – varnicom prvog uređaja sa magnetnim…

Pročitaj
United Cloud širi regionalno prisustvo dupliranjem beogradskih resursa

United Cloud širi regionalno prisustvo dupliranjem beogradskih resursa

United Cloud, jedan od vodećih tehnoloških centara sa timom od 320 ljudi u…

Pročitaj
Telesign je ponosni član Mreže poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Telesign je ponosni član Mreže poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Autor teksta: People Team   Telesign je ponosna članica mreže Foruma m…

Pročitaj
Pročitaj sve