U okviru karavana najavljena su predavanja i u Čačku, Novom Sadu i Beogradu.

Kako bi podstakla kulturu deljenja znanja u svim gradovima u kojima posluje i podržala lokalne IT zajednice, kompanija Endava pokreće EndaVan – putujući karavan znanja u okviru koga će biti održana serija besplatnih predavanja širom Srbije. Endavini stručnjaci iz Kragujevca, Čačka, Beograda i Novog Sada tokom narednih nekoliko meseci podeliće sa lokalnom publikom, ne samo tehnička znanja već i svoje iskustvo rada u IT industriiji. Prva stanica na tom putu je Kragujevac gde će se održati meetup na temu blockchain arhitekture.

Koji se tipovi blockchain-a najviše koriste danas i koje mesto blockchain zauzima u distributivnim sistemima? O ovim temama govoriće Kragujevčanin Slaviša Krstić, Senior Architect iz Endave na prvom meetup-u koji će biti održan 31. marta u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu sa početkom od 18 časova.

„Ovaj meetup će biti sjajna prilika da uvedemo sve zainteresovane u ovu „netradicionalnu“ tehnologiju, ali i da im otrkrijemo koji su to najpopularniji programski jezici za kreiranje smart contract-a, kako da ga implementiramo i verifikujemo i koje razvojne alate u razvoju blockchaina možemo koristiti. Cilj nam je da delimo znanje ne samo sa ekspertima, već i sa širom IT zajednicom, kako bi uvideli da blockchain nije samo tehnologija čiju primenu možete naći u kriptovalutama već i šire, kao i kolike potencijale ona donosi u raznim sferama društvenog, političkog i ekonomskog života“, rekao je Slaviša Krstić koji je specijalizovan u razvoju softverskih rešenja u oblastima fintech-a, zdravstva i igara.

Učešće na meetup-u je besplatno, ali je broj mesta u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu ograničen na 60, dok će biti omogućeno i praćenje onlajn. Zbog ograničenog broja mesta, neophodno je registrovati se za događaj klikom na LINK.

Posle Kragujevca, planirano je da EndaVan svakog meseca poseti drugi grad u Srbiji, a sadržaj će obuhvatiti set predavanja o različitim tehnologijama i alatima.

O kompaniji Endava:
Endava je vodeća tehnološka kompanija koja nudi IT usluge i pomaže svojim klijentima da prevaziđu
probleme kroz ubrzani digitalni razvoj i transformaciju. Koristeći agilni pristup u radu sa klijentima, Endava se efikasno integriše u njihove timove, generišući inovativne ideje i pružajući najbolja rešenja. Endava pomaže klijentima da postanu digitalizovane kompanije vođene iskustvom, kroz podršku u njihovom procesu od inicijalne ideje, preko razvoja i održavanja proizvoda, platformi i rešenja. Ostvaruje saradnju sa klijentima iz različitih industrija: plaćanja i finansijske usluge, telekomunikacije, maloprodaja, logistika i medicina.

Kompanija ima kancelarije u Severnoj Americi, Zapadnoj Evropi i Australiji, kao i razvojne centre u Srbiji, Rumuniji, Moldaviji, Bugrskoj, Makedoniji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini , Argentini, Urugvaju, Venecueli i Kolumbiji.