Dolazi nam Merkle Java Platforms Days

3 min read

U susret online događaju Java Platforms Days koji 17. i 18. maja organizuje naš dugogodišnji partner Merkle, razgovarali smo sa Dušicom Veličković, HR menadžerkom komapnije, kako bi našoj publici detaljno predstavila događaj:

1. Dušice, šta je Java Platforms Days, kome je namenjen i kako ste došli na ideju organizovanja ovakvog događaja?

Iskustvo iz industrije nam je pokazalo da su digital experience platforms sve zastupljenije u izgradnji potrebnih rešenja na projektima i da se koriste manje-više za izradu svakog digitalnog rešenja – korisnici očekuju konzistetnost na svim uređajima, a naše je da im to pružimo.

Na drugoj strani, primetili smo da u Srbiji nema dovoljno edukativnih sadržaja na tu temu, a s obzirom na to da mnoge naše kolege imaju veliko iskustvo, došli smo na ideju da organizujemo predavanja o tome.

Tako je nastao Java Platfom Days, događaj koji će biti održan 17. i 18. maja i na kome će biti reči o Java i SAP platformama. Okupili smo strane predavače, ali i kolege iz beogradske kancelarije i jako smo ponosni što će deo predavanja biti na srpskom.

Događaj je mahom namenjen seniorima i mediorima, pre svega zbog potrebnog tehničkog predzanja, ali su i juniori dobrodošli. Naše kolege su tu da odgovore na sva pitanja. 😊

2. Zbog čega smatraš da je neformalno obrazovanje i deljenje znanja u okviru zajednice važno? Da li se tu krije posebna motivacija za dugogodišnjom saradnjom sa Heapspace-om? 🙂

Činjenica je da na fakultetu dobijmo dobro opšte obrazovanje, ali i da se ne može sve naučiti na fakultetu. Pogotovo ne u industriji kao što je IT i koja se menja gotovo na dnevnom nivou.

U takvom okruženju, potrebni su stalno usavršavanje i radoznalost. Merkle to prepoznaje i izuzetno ceni kod svojih kolega, a želja nam je da tu praksu stalno delimo sa IT zajednicom u Srbiji.

Svakako! Već nekoliko godina sarađujemo sa Heapspace ekipom i ono što kod njih prepoznajemo je upravo stalan motiv da uče i saznaju nešto novo. Osim toga, prilično su inovativni u pristupu. Podsetiću vas, da su nas prošle godine obradovali sa, za ono na šta smo do sad navikli, neobičnom konferencijom, a koja je donela dobru energiju i mnogo korisnih informacija. 😊

3. Kako će izgledati program i zbog čega ste odabrali baš te teme?

Događaj će se održati online u ponedeljak i utorak – 17. i 18. maja. Adobe je tema prvog, a SAP drugog dana. Tokom oba dana, posetioci će imati priliku da slušaju uopšteno o platformama, da vide neke case study-je i arhitekturu i da saznaju kako se, u radu sa ovakvim platformama, dele uloge u timu o šta je čiji zadatak. Naravno, sve uz moderiranje Nikole Ivezića i podršku Heapspace ekipe.

Odabrali smo upravo ove teme jer se Adobe već godinama smatra zlatnim standardom kad je reč o digitalnom iskustvu, a kako Gartner izveštava, SAP ima jednu od najboljih DXP na tržištu.

4. Da li planirate da ponovite ovakvo dešavanje u budućnosti?

Naravno! Pratimo dešavanja na tržištu, potrebe zajednice i trudićemo se da odgovorimo dobrim temama i kvalitetnim predavačima.

Biografija:

Dušica Veličković, Senior Talent Acquisition Business Partner at Merkle DACH

Dušica je diplomirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na odseku psihologija. Karijeru je započela 2016. godine, a danas radi u softverskoj agenciji Merkle. Fokus njenog rada su proces selekcije i regrutacije kandidata, konsultovanje sa Hiring Manager-om, kao i prepoznavanje i prikupljanje svih informacija koje na bilo koji način mogu uticati na karijeru i razvoj zaposlenih.

Podelite na platformi po izboru!

Ostalo:

Prva domaća kompanija sa prestižnim priznanjem – MOZZART dobitnik „TOP EMPLOYER” certifikata

Prva domaća kompanija sa prestižnim priznanjem – MOZZART dobitnik „TOP EMPLOYER” certifikata

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću proglašen za top poslodavca…

Pročitaj
Šta je to što radi Bosch IT u Srbiji?

Šta je to što radi Bosch IT u Srbiji?

O autoru Naša priča počinje varnicom – varnicom prvog uređaja sa magnetnim…

Pročitaj
United Cloud širi regionalno prisustvo dupliranjem beogradskih resursa

United Cloud širi regionalno prisustvo dupliranjem beogradskih resursa

United Cloud, jedan od vodećih tehnoloških centara sa timom od 320 ljudi u…

Pročitaj
Telesign je ponosni član Mreže poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Telesign je ponosni član Mreže poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Autor teksta: People Team   Telesign je ponosna članica mreže Foruma m…

Pročitaj
Pročitaj sve