Dolazi nam Merkle Java Platforms Days

3 min read

U susret online događaju Java Platforms Days koji 17. i 18. maja organizuje naš dugogodišnji partner Merkle, razgovarali smo sa Dušicom Veličković, HR menadžerkom komapnije, kako bi našoj publici detaljno predstavila događaj:

1. Dušice, šta je Java Platforms Days, kome je namenjen i kako ste došli na ideju organizovanja ovakvog događaja?

Iskustvo iz industrije nam je pokazalo da su digital experience platforms sve zastupljenije u izgradnji potrebnih rešenja na projektima i da se koriste manje-više za izradu svakog digitalnog rešenja – korisnici očekuju konzistetnost na svim uređajima, a naše je da im to pružimo.

Na drugoj strani, primetili smo da u Srbiji nema dovoljno edukativnih sadržaja na tu temu, a s obzirom na to da mnoge naše kolege imaju veliko iskustvo, došli smo na ideju da organizujemo predavanja o tome.

Tako je nastao Java Platfom Days, događaj koji će biti održan 17. i 18. maja i na kome će biti reči o Java i SAP platformama. Okupili smo strane predavače, ali i kolege iz beogradske kancelarije i jako smo ponosni što će deo predavanja biti na srpskom.

Događaj je mahom namenjen seniorima i mediorima, pre svega zbog potrebnog tehničkog predzanja, ali su i juniori dobrodošli. Naše kolege su tu da odgovore na sva pitanja. 😊

2. Zbog čega smatraš da je neformalno obrazovanje i deljenje znanja u okviru zajednice važno? Da li se tu krije posebna motivacija za dugogodišnjom saradnjom sa Heapspace-om? 🙂

Činjenica je da na fakultetu dobijmo dobro opšte obrazovanje, ali i da se ne može sve naučiti na fakultetu. Pogotovo ne u industriji kao što je IT i koja se menja gotovo na dnevnom nivou.

U takvom okruženju, potrebni su stalno usavršavanje i radoznalost. Merkle to prepoznaje i izuzetno ceni kod svojih kolega, a želja nam je da tu praksu stalno delimo sa IT zajednicom u Srbiji.

Svakako! Već nekoliko godina sarađujemo sa Heapspace ekipom i ono što kod njih prepoznajemo je upravo stalan motiv da uče i saznaju nešto novo. Osim toga, prilično su inovativni u pristupu. Podsetiću vas, da su nas prošle godine obradovali sa, za ono na šta smo do sad navikli, neobičnom konferencijom, a koja je donela dobru energiju i mnogo korisnih informacija. 😊

3. Kako će izgledati program i zbog čega ste odabrali baš te teme?

Događaj će se održati online u ponedeljak i utorak – 17. i 18. maja. Adobe je tema prvog, a SAP drugog dana. Tokom oba dana, posetioci će imati priliku da slušaju uopšteno o platformama, da vide neke case study-je i arhitekturu i da saznaju kako se, u radu sa ovakvim platformama, dele uloge u timu o šta je čiji zadatak. Naravno, sve uz moderiranje Nikole Ivezića i podršku Heapspace ekipe.

Odabrali smo upravo ove teme jer se Adobe već godinama smatra zlatnim standardom kad je reč o digitalnom iskustvu, a kako Gartner izveštava, SAP ima jednu od najboljih DXP na tržištu.

4. Da li planirate da ponovite ovakvo dešavanje u budućnosti?

Naravno! Pratimo dešavanja na tržištu, potrebe zajednice i trudićemo se da odgovorimo dobrim temama i kvalitetnim predavačima.

Biografija:

Dušica Veličković, Senior Talent Acquisition Business Partner at Merkle DACH

Dušica je diplomirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na odseku psihologija. Karijeru je započela 2016. godine, a danas radi u softverskoj agenciji Merkle. Fokus njenog rada su proces selekcije i regrutacije kandidata, konsultovanje sa Hiring Manager-om, kao i prepoznavanje i prikupljanje svih informacija koje na bilo koji način mogu uticati na karijeru i razvoj zaposlenih.

This site is registered on wpml.org as a development site.