Domaća kompanija AskGamblers prodata za 45 miliona evra

3 min read

Za sve one kojima treba još ubeđivanja da je moguće napraviti vodeći onlajn biznis u nekoj kategoriji iz Srbije, a potom postati apsolutni lider u istoj — prenosimo priču o AskGamblers-u.

Od ideje do svetske prepoznatljivosti

AskGamblers.com je trenutno najpoznatiji affiliate sajt na svetu u oblasti iGaming-a koji pruža informacije o ocenama igrača i rangiranju kazina, a sve sa ciljem da igračima osigura bezbedno gejming iskustvo.

Sajt AskGamblers nastao je 2006. godine u Srbiji i za kratko vreme postao broj jedan servis koji neguje transparentnost i verodostojnost u iGaming industriji. Iako nije bio prvi portal ovog tipa na svetu, uz mnogo truda i rada brzo je došao do prepoznatljivosti na svetskom nivou.

Kredibilitet kao usluga

AskGamblers je tržištu ponudio veliku vrednost u vidu integriteta servisa koji sakuplja i objavljuje komentare i ocene kazina od strane igrača, nudeći im tako način da steknu realan uvid u to u kojim onlajn kazinima mogu bezbedno da igraju igre.

S obzirom na veliki uticaj i popularnost među igračima, kazina vrlo ozbiljno shvataju svoju poziciju i rejting na AskGamblers-u i vode računa o svakom komentaru ili žalbi igrača. Jedan negativni komentar im može ozbiljno ugroziti biznis. AskGamblers stoga nudi i sertifikaciju kazina – garanciju poštenja i kvaliteta usluga. Do današnjeg dana, zahvaljujući svom jedinstvenom servisu za žalbe, ovaj domaći sajt pomogao je hiljadama igrača da povrate više od 50 miliona dolara.

„AskGamblers je još jedan u nizu primera kako se pametnim prepoznavanjem prilika iz Srbije (i sa Balkana) može uz izuzetno fokusiranu i posvećenu realizaciju napraviti svetski uspeh, pa čak i u izuzetno kompetitivnim industrijama kao što je iGaming“, rekao je Denis Ristić, General Managerkompanije AskGamblers.

Decenija svetske prepoznatljivosti

AskGamblers je godinu za godinom ostvarivao neverovatne uspehe. Ovaj višestruko nagrađivani sajt je od 2010. do 2020. skoro svake godine proglašavan najboljim affliate sajtom u iGaming-u. To je decenija svetske prepoznatljivosti. Kao domaći biznis koji je u potpunosti izgrađen bez spoljnih investicija, nije ni čudo što se našao na radaru jedne velike strane korporacije. Uspešni srpski sajt prodat je 2016. godine malteškoj firmi Catena Media za 15 miliona evra.

U tom trenutku prihodi AskGamblers-a iznosili su 810.000€ sa profitnom stopom koja prelazi 80%.
Tim je brojao 30 ljudi i svi su bili zaposleni u Beogradu. Međutim, te brojke su se brzo promenile.

Kada nagli rast postane konstanta

Zahvaljujući svojim naporima da bude sinonim za transparentnost i pouzdanost u iGaming industriji,
inovacijama i stalnom unapređivanju tima, AskGamblers je nakon akvizicije svoje prihode utrostručio, a veličinu tima duplirao. Svaka kalkulacija je pokazala da se investicija u ovaj domaći startap isplatila već za 2-3 godine poslovanja.

Od 2022. godine, iGaming industrija se smatra jednim od najbrže rastućih sektora privrede. Kompanije iz ove industrije nalaze se među najprofitabilnijim kompanijama na svetu. Prateći svoje ambiciozne ciljeve, velike poslovne apetite i nastojanja u održanju visokih standarda, AskGamblers je ove godine otvorio novo poglavlje. Nakon šest godina, ovaj portal je od kompanije Catena Media kupio konkurent GiG Media, i to za tri puta više novca u odnosu na ono što je Catena Media platila – 45 miliona evra.

Ova akvizicija podržava ciljeve AskGamblers-a da bude (i ostane) fokusiran na organski rast i geografsku ekspanziju. Uzevši u obzir da je GiG Media jedna od najperspektivnijih iGaming affiliate kompanija na svetu, sve su šanse da će se ti ciljevi uspešno i ostvariti.

„U AskGamblers-u želimo da pružimo najviši mogući kvalitet usluge i zato pred sebe stalno postavljamo ambiciozne ciljeve. Deo smo industrije koja ima brz tempo i konstantno napreduje, a mi je pratimo u stopu. I zato se radujemo zbog svih budućih poduhvata i prilika koje će ovaj novi početak doneti“, dodaje Denis Ristić.

Čini se da svako novo poglavlje u poslovanju AskGamblers-a deluje kao Midin dodir, a uz trenutno izuzetno povoljno stanje na tržištu iGaming industrije, ostaje nam samo da s nestrpljenjem pratimo
svetlu budućnost ove domaće kompanije.

Podelite na platformi po izboru!

Ostalo:

Algoritmi + Strukture Podataka

Algoritmi + Strukture Podataka

Jedna od prvih mantri koju čujete kada započinjete sa obučavanjem u program…

Pročitaj
Novi Raising Starts poziv za startape: Prilika za rad sa međunarodnim mentorima i do 20.000 CHF bespovratno

Novi Raising Starts poziv za startape: Prilika za rad sa međunarodnim mentorima i do 20.000 CHF bespovratno

Startapi u Srbiji mogu konkurisati za novi krug podrške kroz Raising Starts…

Pročitaj
Zašto te se tiče pad kriptovaluta Lune i Tere iako nisi u web3 svetu

Zašto te se tiče pad kriptovaluta Lune i Tere iako nisi u web3 svetu

Ovaj tekst je nastao iz velike ljubavi prema ideologiji Web 3.0 Želeli smo…

Pročitaj
Kako pronaći IT praksu?

Kako pronaći IT praksu?

Praksa i volontiranje su idealni prvi karijerni korak. Oni će vam dati pra…

Pročitaj
Pročitaj sve