IT kompanija Endava otvorila tehnološki centar u Nišu

2 min read

Niš, 2. jun 2022. – Nakon kancelarija u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Čačku, softverska kompanija Endava otvorila je razvojni centar u Nišu. Za više od 680 klijenata širom sveta iz niške kancelarije razvijaće se različiti softverski proizvodi iz oblasti finansija, medija, mobilnih aplikacija, maloprodaje, logistike, medicine. Otvaranjem pete lokacije u našoj zemlji, Endava želi da zaposli IT stručnjake sa juga Srbije i na taj način doprinese decentralizaciji domaćeg IT tržišta.

Prema rečima Remia Savua, regionalnog menadžera kompanije Endava za Adriatik region, otvaranje kancelarije u Nišu je prirodan potez, jer je reč o gradu koji postaje sve značajniji centar na IT mapi Srbije:

„U ovom delu zemlje prepoznajemo dobar spoj IT stručnjaka, dobrih tehničkih fakulteta, dobrog poznavanja jezika i naravno, dobre radne kulture. Sve su to važni činioci uspešnog poslovanja.
Kancelarija u Nišu otvorena je samo godinu dana nakon novosadske, a ova brza ekspanzija koju za sada beležimo, kako u Srbiji, tako i u regionu, ohrabruje i potvrđuje da smo na pravom putu“, rekao je Savu.

Sa godišnjim rastom zaposlenosti od preko 35 odsto u svih 25 zemalja u kojima posluje, Endava kontinuirano radi na širenju svojih timova, kako na globalu, tako i u Srbiji. Novi razvojni centar u Nišu pružiće brojne mogućnosti lokalnim inženjerima, jer će zapošljavati programere i IT stručnjake svih profila.

„Trenutno imamo otvorene pozicije za čak 15 različitih pozicija – frontend i backend developere, test automation inženjere, projekt menadžere, cloud data inženjere, biznis analitičare i mnoge druge. Verujem da će prilike koje pružamo za razvoj karijere unutar kompanije, mogućnost rada sa velikim i respektabilnim klijentima, najnovijim tehnologijama, privući mlade i talentovane profesionalce. Sa druge strane trudićemo se da blisko sarađujemo sa Univerzitetom u Nišu kako bismo zajedno radili na razvoju kvalitetnih programa usklađenih sa potrebama tržišta“ rekao je Aleksandar Radivojević, menadžer sektora Biznis analize u Endavi, zadužen za razvoj ove lokacije.

Zaključno sa Nišom, Endava je u prethodne dve godine svoje poslovanje proširila sa dve na 16 lokacija u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Severnoj Makedoniji. Kao kompanija koja broji više od 11.000 zaposlenih širom sveta, Endava ima kontinuiranu potrebu za otvorene pozicije za inženjere različitih profila.

Ukoliko želite da pogledate trenutne prilike za zapošljavanje u Endavinom razvojnom centru u
Nišu, posetite njihovu karijernu web stranicu ovde.

O kompaniji Endava:

Endava je vodeća tehnološka kompanija koja nudi IT usluge i pomaže svojim klijentima da prevaziđu izazove kroz ubrzani digitalni razvoj i transformaciju. Koristeći agilni pristup u radu sa klijentima, Endava se efikasno integriše u njihove timove, generišući inovativne ideje i pružajući najbolja rešenja. Endava pomaže klijentima da postanu digitalizovane kompanije vođene iskustvom, kroz podršku u njihovom procesu od inicijalne ideje, preko razvoja i održavanja proizvoda, platformi i rešenja. Ostvaruje saradnju sa klijentima iz različitih industrija: plaćanja i finansijske usluge, proizvodi široke potrošnje, telekomunikacije, maloprodaja, logistika i medicina.

Endava broji više od 11.000 zaposlenih širom sveta, lociranih u kancelarijama blizu klijentskih u Australiji, Austriji, Kanadi, Danskoj, Nemačkoj, Irskoj, Holandiji, Singapuru, Švajcarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD-u, kao i u proizvodnim centrima u Evropskoj Uniji: Bugarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji i Sloveniji; Srednjoevropskim zemljama: Bosni I Hercegovini, Moldaviji, Severnoj Makedoniji I Srbiji; Latinskoj Americi: Argentini, Kolumbiji, Meksiku, Urugvaju, Venecueli.

Podelite na platformi po izboru!

Ostalo:

Mozzartovi programeri na najboljim svetskim IT konferencijama

Mozzartovi programeri na najboljim svetskim IT konferencijama

Lider u priređivanju igara na sreću zaposlene šalje na usavršavanje u Atlan…

Pročitaj
Prva domaća kompanija sa prestižnim priznanjem – MOZZART dobitnik „TOP EMPLOYER” certifikata

Prva domaća kompanija sa prestižnim priznanjem – MOZZART dobitnik „TOP EMPLOYER” certifikata

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću proglašen za top poslodavca…

Pročitaj
Šta je to što radi Bosch IT u Srbiji?

Šta je to što radi Bosch IT u Srbiji?

O autoru Naša priča počinje varnicom – varnicom prvog uređaja sa magnetnim…

Pročitaj
United Cloud širi regionalno prisustvo dupliranjem beogradskih resursa

United Cloud širi regionalno prisustvo dupliranjem beogradskih resursa

United Cloud, jedan od vodećih tehnoloških centara sa timom od 320 ljudi u…

Pročitaj
Pročitaj sve