Još tri dana do kraja prijava za gejm džem u okviru Maja meseca matematike

2 min read

Otvorene prijave za mlade i prilika da uz mentore iz industrije prave svoje igre tokom M3 gejming vikenda. Najbolje timove očekuju nagrade.

U okviru manifestacije Maj mesec matematike (M3) koja se održava od 10. do 31. maja, i ove godine povezuje matematiku i gejming, Nordeus Fondacija zajedno sa Centrom za promociju nauke i gejming studiom Playstudios Europe organizuje M3 gejming vikend u Dorćol Platz-u koji počinje u petak 27. maja i završava se u nedelju 29. maja. U okviru Gejming vikenda biće organizovan:

● trodnevni Gejm džem* tokom kog će odabrani timovi imati priliku da prave svoje igre uz pomoć mentora i stručnjaka iz gejming industrije
● mali sajam igara domaćih indi gejming studija kako bi predstavili svoje igre široj javnosti
● izložba radova interaktivne umetnosti srednjoškolaca iz umetničkih škola u Beogradu
● izložba retro gejming konzola

Na Gejm džemu, timovi iz cele Srbije imaće priliku da tokom tri dana, uz podršku mentora iz različitih gejming kompanije, prave svoje igre na zadatu temu koja se otkriva neposredno pred sam početak takmičenja. Ovo je sjajna prilika za studente i mlade ljude koje interesuje razvoj igara da za kratko vreme prođu čitav kreativni proces, povežu se sa profesionalnom gejming zajednicom, steknu praktično iskustvo, kao i da započnu ili obogate svoj portfolio.

Pored svih pratećih sadržaja tokom M3 gejming vikenda, i sam Gejm džem biće otvoren za javnost.
Publika će imati priliku da posmatra kreativni proces i u nedelju 29. maja da prisustvuje predstavljanju svih napravljenih igara i odabiru najboljih. Prijave za sve zainteresovane timove su otvorene do nedelje 15. maja. Prijave i sve ostale potrebne informacije mogu se pronaći na ovom linku.

„Radujemo se na prilici da podržimo Maj mesec matematike i da široj publici kroz matematiku približimo video igre – ne samo kao vid zabave, već i kao zanimljivu profesiju. Ipak, deo programa koji nas najviše raduje jeste Gejm džem – jer smo omogućili studentima, ali po prvi put i srednjoškolcima da se oprobaju u kreiranju video igara, da bolje upoznaju ovu industriju i da uče od iskusnih mentora koji već godinama kreiraju igre koje igraju ljudi širom sveta. Ovo je jedinstvena prilika u čitavom regionu u kojoj će i šira javnost moći da “zaviri” u proces pravljenja jedne igre, da upozna nezavisne kreatore i da vidi šta lokalna zajednica može da ponudi svetu video igara”, izjavio je Nikola Mitić, generalni direktor gejming studija Playstudios Europe.

*Gejm džem je engleska kovanica nastala od reči gejm (eng: game) iliti igra i džem sešn (eng: jam session) što predstavlja čin kreiranje muzike bez ikakve prethodne pripreme, sa ciljem da se podstakne kreativnost i napravi nova kompozicija. Kada se ova dva spoje, dobija se događaj na kome se u ograničenom vremenskom periodu kreiraju igre na zadatu temu bez prethodne pripreme.

O Nordeus fondaciji
Nordeus fondacija osnovana je sa ciljem da se pomogne deci i mladima da steknu veštine, znanja i kompetence potrebne za uspeh u digitalnoj ekonomiji kroz podršku obrazovanju i razvoj podsticajnog i kreativnog okruženja. U oblasti podrške obrazovanju, fokus je na sprovođenju inovativnih programa zasnovanih na interdisciplinarnom pristupu, iskustvenom učenju i razvoju kompetenci za 21. vek. Dok u oblasti razvoja ekosistema kreativnih industrija, Nordeus fondacija nastavlja sa dosadašnjim naporima
Nordeusa kroz sopstvene programe i udruživanjem sa brojnim kompanijama kroz organizacije poput Inicijative Digitalna Srbija i Srpske gejming asocijacije čiji je Nordeus i suosnivač.

Podelite na platformi po izboru!

Ostalo:

DigiTalk Konferencija: Preuzmi kontrolu i promeni pravila digitalne igre

DigiTalk Konferencija: Preuzmi kontrolu i promeni pravila digitalne igre

Digitalk Konferencija, pod sloganom „Promeni pravila, preuzmi kontrol…

Pročitaj
Heapcon ’22. u brojkama

Heapcon ’22. u brojkama

I bi Heapcon 2022. Nakon dvogodišnje pauze veliki Heapcon, dvodnevna konfer…

Pročitaj
Hajde da pričamo o ženama u IT industriji!

Hajde da pričamo o ženama u IT industriji!

Kako bi najavio temu o kojoj će pričati na svom TED govoru, Šon Ačor objašn…

Pročitaj
SparkMe konferencija objavljuje prvi talas govornika

SparkMe konferencija objavljuje prvi talas govornika

Stižu zanimljive vesti od SparkMe konferencije, jednu od najvećih poslovnih…

Pročitaj
Pročitaj sve