Meetups

Heapspace Meetups okuplja radoznale ljubitelje tehnologije iz različitih oblasti IT-a. Kroz organizovanje događaja edukativnog karaktera, želimo da podstaknemo neformalnu edukaciju iz ovih oblasti i time pružamo zajednici prostor za dalje umrežavanje i učenje.

Sastanci – ili kako ih popularno nazivamo „Meetups“ – jesu DNK naše organizacije i našeg delovanja. Organuzujemo ih od prvih dana, kada je Heapspace bio JavaSvet, prva oficijalna grupa Java korisnika (JUG) na našim prostorima. Ideja je bila i ostala ista. Tehnologije je svakim danom sve više, i nemoguće je kvalitetno ispratiti sve detalje koji je prate. Za one koji se bave razvojem softvera važno je da čuju o konkretnim rezultatima upotrebe, poređenje sa drugim sličnim rešenjima i konkretne uvide u osobine tehnologija. Iskustva su dragocena! Moramo ih deliti kako bi efikasnije učili.

Neposrednost malih okupljanja dozvoljava i kvalitetnu diskusiju nakon predavanja. Iako je prezentacija u fokusu, nismo ljubitelji jednosmerne komunikacije, te se trudimo da svako predavanje podstakne na razgovor. Trudimo se da stvorimo psihološki bezbedno okruženje u kojem svako može da kaže svoje mišljenje; smatramo da nema glupih, već samo propuštenih pitanja.

Teme koje se bavimo su baš razne: sve što ima veze sa tehnologijama dolazi u obzir. Iako smo počeli kao grupa entuzijasta za Java tehnologije, brzo smo prevazišli granice interesovanja; delom iz radoznalosti, a delom svesni da je bitno razumeti aktuelne trendove.