Održan Java Spejs Mitap #5

1 min read

Posle produžene praznične pauze, održali smo peti Java Spejs mitap, prvi u ovoj godini. U utorak 16. marta od 18:00h, pridružili su nam se Branko Bavrljić iz kompanije Enjoying i Marko Ivanović iz kompanije Zuhlke. Događaj je vodio Filip Vujić.

Sa Brankom smo pričali o osnovama git-a, njegovom značaju i osnovnim funkcionalnostima. Tema je obrađena sa dosta praktičnih primera u vidu koda ali i dijagrama koji jasnije prikazuju šta se dešava ispod haube. Kroz pitanja smo prošli neke probleme i moguće konflikte sa kojima se često susrećete.

Marko je pričao o osnovama Spring framework-a i pokazao nam kako da napravimo svoj prvi Spring boot projekat, od čega se sastoji i kako radi. Na već pripremljenoj aplikaciji, detaljnije su objašnjeni koncepti Spring-a, način funkcionisanja aplikacije, saveti i dobre prakse. Naravno, na kraju smo pokrili i pitanja koja ste postavljali.

Za slučaj da ste propustili događaj, možete ga pogledati na našem Youtube kanalu, kao i sve prethodne mitape.

Polako planiramo sledeći mitap, a u međuvremenu, ne ustručavajte se da nam se javite i kažete  vaše utiske, želje i slično. 🙂

This site is registered on wpml.org as a development site.