Gde je nestao Tehnološki doručak?

2 min read

Tehnološki doručak organizujemo od decembra 2015. godine. Koncept je krajnje jednostavan – prva sreda u mesecu, od 8h okupljanje u Novoj Iskri na Dorćolu (prvobitno u UK Parobrod, pa par godina u ICT Hub-u), prijava na ulazu, vi dobijete name tag, uzmete koji stiker ili bedž koji nam je ostao sa prethodnih konferencija, poslužite se šoljom sveže kafe, pročitate natpise sa svih kutija pa onda odaberete omiljenu Domaću kiflicu, a potom:

  1. odete da zauzmete mesto
  2. čekate prijatelje pa odete da zajedno zauzmete mesto
  3. razgovarate sa HS članovima koje poznajete pa odete da zauzemte mesto
  4. prilazite HS članovima koje želite da upoznate pa tek onda odete da zauzemte mesto
  5. odlučite da doručkujete kako treba pa vam ostanu samo mesta pozadi

Kada se udobno svi smestimo, Nino (uglavnom) najavi događaj i predstavi prvog predavača. Unapred se dogovorimo za redosled. U slučaju kašnjenja – improvizacija.

Svaki predavač ima 5 minuta vremena za izlaganje + 2 minuta za pitanja. U praksi je to naravno malo drugačije. 😀

Kada svi predavači završe (u proseku njih četvoro, maksimum petoro) sledi magija Tehnološkog doručka zvana upoznavanje, sumiranje utisaka, razmena ideja, brojeva telefona i e-mejlova, i ta je magija razlog za ovoliki uvod.

Naime, u februaru 2020. godine organizovali smo Tehnološki doručak #48, u tom trenutku i ne slutivši da će to biti poslednji TD koji ćemo organizovati uživo. Zbog korone gubimo kontinuitet u organizovanju događaja, iz Nove Iskre premeštamo ga na Zoom (#49 i #50), pa na StreamYard (hvala nebesima). Međutim, tu magije nema. Neki događaji jednostavno nisu za online. Nije poenta da predavači “izdeklamuju” svoju priču, ni da većinu pitanja mi sami postavljamo, nije poenta da se Tehnološki doručak završi sa izlaganjem poslednjeg predavača.

Stalo nam je da se svi osećate zdravo i sigurno na našem događaju, stalo nam je da zapravo upoznate sve te preduzimljive, kreativne i istrajne ljude, da zatražite savet, da baš one sa kojima delite vrednosti otvoreno pitate da li zapošljavaju, da ih pozovete da daju intevju za vaš blog, ili da budu gosti na vašem podkastu….

Da bi nastala ta magija potrebni ste vi, vaši pospani osmesi, nalet pozitivne energije nakon odslušanih preduzetničkih priča i miris kafe u kojoj zajedno uživamo. Domaće kiflice retko kad prežive do kraja događaja.

Tehnološki doručak se neće organizovati do daljnjeg. O narednim koracima obavestićemo vas putem društvenih mreža. Do tada, Filip organizuje JavaSpejs Mitap u junu, a ostatak ekipe radi na novim starim projektima, i željno isčekuje neko bolje vreme za događaje uživo.

Podelite na platformi po izboru!