HeapSpace Meetups – više od Java tema

2 min read

HeapSpace kao organizacija postoji 18 godina. Iako prvobitno zvana Java Svet, misija organizacije je ostala ista:

Deljenje sadržaja i volonterski rad je od prvog dana bio uvršten u DNK organizacije”

O čitavom istorijatu organizacije neću vam oduzimati vreme. To prepuštam Igoru Spasiću, jer tu emotivnu priču samo od njega treba da čujete. Važno je da znate – svaka istorija, pa i ona koja se tiče jedne organizacije, zahteva više od 5 minuta vašeg vremena. 

Za tih 18 godina mnogo predavanja i događaja je organizovano, ali sada ćemo se fokusirati na period od kada je nastao HeapSpace, dakle od 2014. godine. 

Tehnološki doručak, Geek Night, Open Data, Sedmi čas kao buđenje Geek Night-a ali na srpskom, Java Spejs Mitap. Da li ste tokom prethodnih godina čuli za bilo koji od tih događaja, i ako jeste, da li ste znali da su to događaji HeapSpace organizacije?

Da li ste znali da smo organizovali konferencije: Voxxed Days (2015, 2016, 2017), Heapcon (2018, 2019), Hipkon Lajt (2020, 2021)?

Uprkos dugoj istoriji, a kao posledica zapostavljenih marketinških aktivnosti, HeapSpace bije bitku sa pozicioniranjem u svesti našeg društva. Toliko ideja, događaja za sve ove godine, a koliko vas je znalo da je 2005. godine Igor sa tadašnjom ekipom ugostio tvorce Spring framework-a? O tome vam pričam! (ok, ovo je bilo pre HeapSpace-a, ali je značajno!)

Vreme je za retroaktivno pozicioniranje! 

Prvi korak u tom procesu jeste uvođenje Heapspace meetups termina, koji predstavlja krov ispod kog će se ubuduće organizovati događaji koje nećemo tematski ograničavati, odnosno sva ona predavanja koja bilo ko od članova želi da organizuje jer “opstanak organizacije zavisi od vanrednog entuzijazma pojedinaca”.

*obrazloženje*

Tehnološki doručak i Open Data su trenutno na pauzi, dok Filip Vujić uspešno organizuje Java Spejs Mitap treću godinu za redom. Upravo nas je Filipovo iskustvo podstaklo na razmišljanje. Uvideli smo da među publikom postoji potreba za temama koje se ne tiču isključivo Java programiranja, a među HeapSpace članovima (koji nismo developeri) želja da se organizuju predavanja koje se ne tiču isključivo Java programiranja.

Da bismo timski doprineli većoj prepoznatljivosti HeapSpace-a, odlučili smo da sve te naše želje organizujemo pod jednim imenom – HeapSpace Meetups.

To znači da će i naši stari projekti nastaviti da žive, samo pod malo drugačijim imenom, a sve sa ciljem da se o Heapspace-u daleko čuje.

Uprkos novom nazivu, događaje nećemo numerisati od početka, već nastavljamo tamo gde je Java Spejs Mitap stao.

Heapspace Meetup #9 biće organizovan već u aprilu, a ako želite da budete u toku sa našim događajima, prijavite se na Newsletter i očekujte vesti prvog utorka u mesecu.  

 

Podelite na platformi po izboru!

Ostalo:

HeapSpace Meetup #10 – NoSQL Overview/19.maj/Nova Iskra

HeapSpace Meetup #10 – NoSQL Overview/19.maj/Nova Iskra

Izgleda da je maj mesec bogat interesantnim događajima. Željni smo znanja,…

Pročitaj
HeapSpace Meetup #9 konačno u Novoj Iskri

HeapSpace Meetup #9 konačno u Novoj Iskri

Nakon dve godine organizovanja i praćenja događaja iz fotelje, vraćamo se u…

Pročitaj
Šta da očekujete od Java Spejs Mitapa #8?

Šta da očekujete od Java Spejs Mitapa #8?

Java Spejs Mitap #8 zakazan je za četvrtak 24. mart od 18 časova.  Šta…

Pročitaj
Vreme je za Java Spejs Online Mitap #7!

Vreme je za Java Spejs Online Mitap #7!

Heapspace je spreman za prvi događaj u 2022. godini! U četvrtak 24. februar…

Pročitaj
Pročitaj sve