Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

Java Spejs [Onlajn] Mitap #6

jul 27, 2021 @ 8:00 pm - 9:30 pm

Java Spejs okuplja studenate i početnike iz oblasti Java tehnologija i IT-a uopšte. Kroz organizovanje događaja edukativnog karaktera, želimo da podstaknemo neformalnu edukaciju iz ovih oblasti i time pružamo mladima prostor za dalje usavršavanje i upoznavanje sa poslovnim svetom.

Naš peti Java Spejs mitap održava se 27.7.2021. sa početkom u 18:00h. Prisustvo je besplatno i otvoreno za sve koji se interesuju za Java tehnologije i započinjanje radnog iskustva u IT svetu.

Za događaj se možete prijaviti putem ovog linka. Naknadno ćemo vam na taj mejl poslati podsetnik za događaj i dodatne materijale.

Live stream događaja možete pratiti preko Heapspace Youtube i Facebook kanala.

 

Pričaćemo o Procesiranju velike količine podataka uz Spring Batch sa Draženom Nikolićem, osnivačem i CTO-em Deavensoft-a.

 

Agenda:

18:00 – 18:05 – Otvaranje

18:05 – 19:25 – “Procesiranje velike količine podataka uz Spring Batch” – Dražen Nikolić

19:25 – 19:30 – Zatvaranje

 

Apstrakti:

 

“Procesiranje velike količine podataka uz Spring Batch”

Količina generisanih podataka svakim danom eksponencijalno raste. Efikasno procesiranje velike količine podataka i adekvatno skaliranje sistema predstavlja izazov. Spring Batch definiše različite abstrakcije tzv. “batch” procesiranje podataka, od čitanja podataka iz različitih izvora, particionisanja podataka radi efikasnijeg procesiranja, paralelnog i asihronog procesiranja, praćenja statusa “batch” procesa, restarta procesa tamo gde je prethodno stao itd. A sve uz poznate pristupe Spring framework-a kroz POJO i dependency injection.

 

Pridruži se našem petom okupljanju i prijavi se na linku ovde.

Detalji

Date:
jul 27, 2021
Time:
8:00 pm - 9:30 pm
Event Category: