Manifest

Ovo su načela u koja verujemo i koja nas inspirišu.

1

Zajednica, a ne organizacija.

Heapspace nije samo organizacija, već zajednica koja počiva na neposrednim kontaktima sa svojim članovima. Osluškujemo i razumemo tekuće probleme, ali prepoznajemo i prednosti regionalne tehnološke scene.

2

Dostupno znanje.

Od nastanka JavaSveta 2004. godine, svi događaji koje smo organizovali su bili besplatni ili je njihov sadržaj bio dostupan na Internetu. To se nije promenilo ni kada smo proširili polje delovanja i postali Heapspace. Smatramo da je znanje nužan preduslov menjanja svesti i zato želimo da svima bude dostupno.

3

Menjanje svesti.

Između sagni glavu i digni glas, biraš sagni glavu, jer su te tako učili od malena. Vreme je da se to promeni, jer ti tehnologija omogućava da se povezuješ sa drugim ljudima, učiš o drugim kulturama i informišeš se na pravi način.

4

Udruživanje.

Heapspace sam po sebi nema vrednost, ako se ne udružujemo sa ostalim zajednicama koje imaju za cilj da naprave promenu u društvu. Zato naši projekti imaju ovo glavno usmerenje: razvoj regionalne tehnološke scene. Dok sami koračamo, zajedno trčimo!

5

Bez diskriminacije.

U Heapspace je dobrodošao svaki pojedinac bez obzira na boju kože, pol, nacionalnost, seksualnu orijentaciju… Sve članove zajednice spaja ideja razvijanja tehnološke scene u Srbiji i regionu.