Heapspace je otvorena zajednica za sve one koji vole tehnologiju.

1

Zajednica, a ne organizacija.

Naši projekti imaju jedno usmerenje: razvoj regionalne tehnološke scene. Samim tim, Heapspace nije samo organizacija, već zajednica koja počiva na neposrednim kontaktima sa svojim članovima.

2

Dostupno znanje.

Od nastanka JavaSveta 2004. godine, svi događaji koje smo organizovali su bili besplatni. To se nije promenilo ni kada smo proširili polje delovanja i postali Heapspace. Smatramo da je znanje nužan preduslov menjanja svesti i zato želimo da svima bude dostupno.

3

Menjanje svesti.

Između sagni glavu i digni glas, biraš sagni glavu, jer su te tako učili od malena. Vreme je da se to promeni, jer ti tehnologija omogućava da se povezuješ sa drugim ljudima, učiš o drugim kulturama i informišeš se na pravi način.

4

Udruživanje.

Heapspace sam po sebi nema vrednost, ako se ne udružujemo sa ostalim zajednicama koje imaju za cilj da naprave promenu u društvu. Dok sami šetamo, zajedno trčimo!

5

Bez diskriminacije.

U Heapspace je dobrodošao svaki pojedinac bez obzira na boju kože, pol, nacionalnost, seksualnu orijentaciju i ostale društvene konstrukte. Sve članove zajednice spaja ideja razvijanja tehnološke scene u Srbiji i regionu.