Loading Events
This event has passed.

Ove nedelje, 28.05.2020 s početkom u 18 h i trajanjem od 1h i 30min, okupljamo se na drugom po redu online Open Data meetupu, oko teme “Gde se nalaze naši podaci”. Naše gošće su Andreja Gluščević i Jelena Adamović.

O predavačima:

Andreja Gluščević, Lead Project Manager & Open Data specialist, smatra da je za društvo korist od otvorenih javnih podataka nedvosmislena u značajnom broju oblasti, među kojima su: transparentnost i demokratija, učešće građana, bolje ili nove javne usluge, podsticanje društvenih i privrednih inovacija, unapređenje rada javnih službi, nova istraživačka i naučna saznanja.
Jelena Adamović, Advokat, iz iskustva sa pravnom regulativnom u oblasti otvorenih podataka u okviru Evropske Unije i Republike Srbije, smatra da su otvoreni podaci važni za društvo zbog toga što doprinose stvaranju “dodatne vrednosti”, kao i transparentnosti rada državnih organa.

Prijave

Kako je online meetup ograničen na prisustvo od 100 učesnika, molimo vas da se prijavite ovde : https://forms.gle/RxbE2PFhoKmskhxeA , potom ćemo vam proslediti linkove za prijavu na ZOOM meetup.