Često postavljanja pitanja

Svako pitanje zaslužuje odgovor

Šta je HeapSpace?

HeapSpace je udruženje građana koje ima za cilj da, ukratko, podigne tehnološku svest svojim delovanjem.

Da li mogu da postanem član HeapSpace?

Da. Kao član HeapSpace organizacije, stičete pravo da aktivno usmeravate rad zajednice i odlučujete o programu i radu.

Da li mogu da nekako pomognem?

Da (i hvala:)! Pomoći nikada dosta. Najbolje je da prođete sajt i nađete deo ili program u kome možete najviše doprineti. Onda nam se javite. Bez brige, nije neophodno da se bavite IT-jem! Potrebni su nam ljudi koji su vredni i odgovorni, i koji razumeju šta pokušavamo da uradimo ovde.

Da li JavaSvet i dalje postoji?

JavaSvet je prerastao u HeapSpace. Stoga, JavaSvet ne postoji više pod tim imenom. Sva dalja delovanja su nastavljena kroz HeapSpace, novu organizaciju, koja je dalekosežnija i ima šire vidike.

Da li možete da preporučite dobre programere?

Ne. Iako dopiremo do puno programera, mi nismo servis za zapošljavanje. Međutim, smatramo da je najbolji način skrenuti pažnju na sebe upravo aktivno učestvovanje u programerskoj zajednici. Kroz vaše pojavljivanje možete ujedno pokazati kako radite, čime se bavite i sve ono što će privući potencijalne kandidate.

Zainteresovan sam za učenje Java (ili nekog drugog) jezika

Sjajno! Mi možemo da pomognemo u savetu kako da krenete, ali ne držimo obuku. Uobičajeno preporučujemo da se krene od neke dobre knjige. Tako, na primer, za Javu predlažemo "Thinking in Java" koja se može besplatno preuzeti.

S vremena na vreme organizujemo predavanja/prezentacije o modernim tehnologijama na fakultetima i drugim edukativnim ili neprofitinim ustanovama.

Da li mogu da držim kurseve iz…?

Sjajno! Otvoreni smo da napravimo ili organizujemo komercijalni program obuke. Javite nam se.